Waar gaat het over?

FeestvhKoninkrijkIn het Onze Vader leert Jezus ons vurig bidden om de komst van Gods Koninkrijk op aarde. En Hij zendt ons uit om het te verkondigen. Maar hoe zit het nou met dat Koninkrijk – is het al aangebroken, of komt het nog? Hoe raakt het aan thema’s als gerechtigheid, duurzaamheid, genezing, bevrijding, vergeving, en het verstaan van Gods stem? En wat betekent het voor ons gemeente-zijn?
We gaan de zes bedes in het Onze vader verkennen en toepassen aan de hand van een boek, maar daarover verder op meer. We zullen zien dat het Koninkrijk van God geen ongrijpbaar idee is, maar dat het alles te maken heeft met deze concrete aarde waarop we leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontmoeting en groei – Kompas en Lichtzijde

In Het Onze Vader ontmoeten we in de eerste plaats God. Die ontmoeting met Hem geeft inspiratie voor de groei van ons persoonlijk geloof.
Ook door in gesprek te gaan en na te denken in de ontmoeting met broers en zussen over de thema’s van Het Onze Vader wil de Heilige Geest ons geloof en onze gemeenschap met elkaar laten groeien.
We doen dit gemeenteproject gezamenlijk: Het Kompas en De Lichtzijde. De beide kerkenraden denken, dat we door activiteiten samen te doen, meer kunnen groeien, geestelijk en wellicht ook in aantal. In dit project krijgen we de mogelijkheid elkaar intensief te ontmoeten en elkaar te helpen met groeien in geloof in de wekelijkse groeigroepen.

Hoe gaan we ermee aan de slag?

Themazondagen
Aansluitend op de startzondag worden enkele preken aan het thema gewijd, zowel in Het Kompas als in De Lichtzijde.

Stille tijd thuis
Het boek Feest van het Koninkrijk besteedt aan elk van de zes bedes een hoofdstuk. Elk van deze hoofdstukken bestaat uit zes gedeelten, zodat je elke dag één gedeelte kunt lezen. Bij elk gedeelte staan ook persoonlijke verwerkingsvragen. De nadruk ligt op je eigen leven met God.

Thuis in gezinsverband
Voor gezinnen biedt de website (zie hieronder) ook per week een Gezinsboekje met verschillende verwerkingsmogelijkheden om samen met Het Onze Vader aan de slag te kunnen gaan.

Wekelijkse groeigroepen
Wekelijks kom je bijeen in een groeigroep. De nadruk ligt op het gemeente-zijn: hoe kun je groeien als gemeenschap van Gods Koninkrijk? Het boek Feest van het Koninkrijk bevat gespreksmateriaal. Ook de website bevat gespreksmaterialen voor gebruik in de groeigroepen.

 

Wanneer?

Zondag 17 september t/m zaterdag 4 november (weken 38 t/m 44), zodat er in de week van de herfstvakantie (week 42) geen bijeenkomsten hoeven te zijn.

Boek en website

Het boek “Feest van het Koninkrijk” van Ronald Westerbeek is voor iedereen beschikbaar en ligt voor je klaar in de kerk.
Bij het inkopen hebben we gerekend op een boek per belijdend lid (maar per echtpaar één gezamenlijk exemplaar). Zo nodig bestellen we bij, dus aarzel niet er één mee te nemen.
We zouden het op prijs stellen als je een bijdrage wilt geven voor de kosten door een bedrag over te maken aan de kerk o.v.v. “Werkboek Feest van het Koninkrijk”. Onze inkoopsprijs is 8 euro per boek.


De website www.feestvanhetkoninkrijk.nl bevat een pagina Downloads met materiaal voor:
-    Groeigroepen:     filmpje, gesprekskaarten
-    Gezinnen     gezinsboekjes
-    Kidclubs     (geen deelname dit project gepland)
-    Tienerclubs    (geen deelname dit project gepland).

Deelname aan groeigroepen

Deelname aan een groeigroep doe je in principe op een avond (of ander dagdeel) van je eigen voorkeur, waarop je met een groeigroep wilt bijeenkomen. Geef als het kan een eerste, tweede of zelfs derde voorkeur op, zodat we een indeling kunnen maken. Uiteraard proberen we zoveel als mogelijk aan je eerste voorkeur tegemoet te komen en proberen we een zo goed mogelijke mix van leden van Het Kompas en De Lichtzijde te bereiken. We streven naar groepsgroottes van 6 – 10 personen (huiskamerformaat).
Een vrijwilliger vervult de rol van samenroeper en gespreksleider. Hij/zij maakt ook afspraken over de plaats van samenkomst en het aanvangstijdstip.
Inschrijven (graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk zondag 10 september) kan je via onderstaande link:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor leden van De Lichtzijde), of
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor leden van Het Kompas)

Lukt het niet, neem dan contact op met Aubrey Linzey of Frans Smits.
Zodra we een indeling hebben gemaakt, laten we dit weten via de email.

Aubrey Linzey en Frans Smits

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries